Public affairs

Hur lyckas man med public affairs?

Gör ni vad ni kan för att påverka förutsättningarna för er verksamhet? Tycker ni till om regelverk, riktlinjer och förlegade rekommendationer? För ni kan vara säkra på att någon med en annan uppfattning gör sitt yttersta för att hävda sin rätt. Det kan vara av:

  • konkurrensskäl
  • politisk princip
  • okunskap

… till exempel när allt som gått att läsa i media bara belyser en sida av saken för att den sortens rubriker ger fler klick.

Hur vet jag vem som är rätt målgrupp för mina public affairs-insatser?

Är den tänkta målgruppen verkligen den rätta? Eller finns det anledning att förankra informationen hos dess omgivning först? Ett sätt att uppmärksamma frågan från flera vinklar är att vända sig till beslutsfattarnas medarbetare och lyssna på de funderingar de har och erbjuda dem mer information som studier, utlåtanden och siffror. På så vis blir deras interna diskussioner mer nyanserade och beslut kan sedan tas baserat på hela bilden.

Finns det fler som står inför samma utmaningar som ni? Då kan det vara idé att hjälpas åt både med att ta fram fakta och att föra dialog med relevanta instanser. Jag hjälper er att hitta dem.

Exempeluppdrag PA-strategi

Klassiskt påverkansarbete – vi går igenom vad ni vill åstadkomma, var ni bör lägga krutet, vad som behöver göras. En långsiktig grundplan med utrymme för kortsiktiga delmål.

Exempeluppdrag punktera fake news

Dina motparter lyfter argument som får uppmärksamhet. Stämmer de? Om inte, så behöver sanningen komma fram, gärna med hjälp av flera röster, till exempel genom en debattartikel.

Exempeluppdrag transparens och information

Med en transparent verksamhet och generös inställning till media och andra intressenter ökar både kunskapen och trovärdigheten och ger ett stabilt utgångsläge för kommunikation. Det är särskilt viktigt när det handlar om traditionella branscher och innovativa tjänster. Vi ser över vilken information som kan vara relevant och gör den tillgänglig för berörda parter.